Увійти

Недільна Школа

(Натисніть на одну з фото для перегляду галереї)

dima-kolodrivskiy2«Що ми чули й пізнали, і що розповідали батьки наші нам,
того не сховаємо від їхніх синів, будемо розповідати про
славу Господню аж до покоління останнього, і про силу
Його тапро чуда Його, які Він учинив!...щоб знало про це
покоління майбутнє, сини, що народжені будуть, устануть і
будуть розповідати своїм дітям»
-Пс.77:3-6

В цей останній і небезпечний час кожна Церква має потребу в Недільній школі. Адже, діти – це майбутнє наших родин, наших церков, нашої країни, це нові сили, резерв, це молодь, здатна трудитися на славу Божу. Тому навчання і виховання дітей у дусі Божому – це водночас велика відповідальність і джерело великої радості.

Недільна школа тільки допомагає батькам закласти в дитячі серця духовні і етичні основи, зробити все можливе, щоб діти свідомо і добровільно прийняли Ісуса Христа як особистого Спасителя, і могли радісно і вільно розповідати про це всім іншим. Основну відповідальність за своїх дітей несуть батьки! Недільна школа – це місце, де на доступному дитячому рівні пояснюються істини, записані в Біблії, тому діти там відчувають себе дуже комфортно. Слава Богу за те, що в нашій Церкві працює Недільна школа!

Основні напрями служіння Недільної школи:

1. Допомогти дітям усвідомити своє місце у цьому світі і місце Бога в їхньому житті.
2. Передати живу віру дітям і підготувати їх до служіння.
3. Донести Святе, Незмінне Слово Боже до дитячих сердець.
4. Приводити до Христа та зміцняти їх духовно.
5. Виховувати осіб, які були б здібні до милосердя і практичної участі в людських проблемах і переживаннях, а також були відповідальні, перш за все, за свій спосіб життя, слова і вчинки; особи, які завтра могли б стати носіями святої духовної енергії.

Сам Господь особливим чином виділяє дітей, закликаючи навіть найменших слухати Його слову. З ранніх років Бог хоче трудитися в серцях дітей, щоб виростити з них повноцінних і гідних християн. Ісус же сказав: «Пустіть діток, і не бороніть їм приходити до Мене, бо Царство Небесне належить таким» (Матв.19:14). Ісус також каже: «Поправді кажу вам: Хто Божого Царства не прийме, немов те дитя, той у нього не ввійде. І Він їх пригорнув, і поблагословив, на них руки поклавши» (Мар.10:15-16).

Колектив дитячих служителів

Слово Боже каже: «Силкуйся поставити себе перед Богом гідним, працівником бездоганним, що вірно навчає науки правди» (2Тим.2:15).
В нашій Недільній школі працюють 12 вчителів та 5 помічників. Кожного року збільшується колектив служителів, які посвятили себе на це служіння, так як збільшується кількість учнів.
Наші плани на майбутнє: розробляються перспективні плани по навчанню викладачіdima180в, щоб якісно підготувати служителів для праці з дітками, щоб бути успішним у своїй праці. Адже вчитель Недільної школи є одночасно і вихователем, і керівником, і організатором.
На даний момент ми підготовляємо вчителів та помічників шляхом наставництва, де вони переймають досвід вчителів, з метою, як провести урок максимально цікавим і корисним для дітей відповідної вікової категорії та індивідуальних здібностей.
Разом з колективом дитячих служителів щомісяця проводимо зустрічі де обговорюємо насущні питання, а також відвідуємо конференції та семінари для вчителів Недільних шкіл.

Подяка Богові за чудовий колектив!

Робота з дітьми

При нашій Церкві легально працює Недільна школа, яку відвідують 95 дітей. Число дітей кожного року зростає, за що слава Богу! Заняття Недільної школи проходять під час учбового року, з вересня до кінця травня.

Двері Недільної школи відкриті для всіх дітей віком від 3 до 16 років.

В даний час в нашій Церкві діють 6 вікових груп:
1. Наймолодша група: діти від 3-ох до 5 років
2. Молодша група: діти від 6-ти до 7 років
3. Середня група: діти від 8-ми до 9 років
4. Середня група: від 10-ти до 11 років
5. Підліткова група: від 12-ти до 13 років
6. Старша підліткова група: від 14-ти до 16 років

Заняття проходять кожну неділю під час ранкових служimg 0219іннь, де діти можуть вивчати основи Біблійних істин, в цікавій для них обстановці та мати спільність зі своїми однолітками . Уроки проходять у дві зміни під час ранкового служіння. Діти на уроках слухають Біблійні історії, вивчають золоті вірші з Біблії, розучують християнські пісні, моляться, грають у різноманітні ігри, проявляють творчість, роблячи різні вироби по темі уроку, вчаться добру, милосердю, терпінню, справедливості; вчаться просити прощення і прощати, відчуваючи дотик Божої любові. І в кожній своїй справі, в кожному занятті викладачі навчають їх бачити Бога, навчають розуміти і застосовувати Біблійні принципи в своєму житті, відкриваючи і реалізовуючи індивідуальні здібності кожної дитини.

Програма навчально-виховного циклу:

Для викладання дітям уроків Біблії у класах Недільної школи, використовується національна програма «Ключ», «Дитяча Біблія», «Посланник Христа для мого покоління», «Слідами за Христом».

Розуміючи різний рівень сприйняття дітей в різному віці в Недільній школі, вчителі мають особливий підхід до кожної групи дітей. Всі програми навчання, розроблені для занять, розраховані на те, щоб розвивати у дітей здібності думати самостійно, самостійно ухвалювати рішення, проявляти ініціативу, підходити творчо до різних питань, не бентежитися і не зневірятися у момент затруднень та невдач.

Також важливим є те, що виховання дітей в Недільній школі відбувається на заставах християнської моралі, як невід'ємної частини навчального процесу.

Служіння дітей

В нашій Церкві проIMG 1866ходять служіння для дітей так і з участю дітей, а саме, декілька раз в рік, особливо на св'ята, діти приймають участь в служінні, де вони співають в хорі, розповідають вірші, грають на музичних інструментах, прославляючи Господа. І це вони роблять не з примусу, але самі відкликаються з великою радістю. А це в свою чергу дуже надихає і показує, що наша праця не була марною і що в швидкому часі принесе чудовий плід.

 

 

Табори

Літо - це час відпочинку для дітей. Кожне літо Церква проводить дитячі табори з виїздом на природу. Активну img 0244участь в них приймаює молодь нашої церкви, що також сприяє їхньому духовному зросту і зміцнює звязок між різними поколіннями. Важливо відмітити, що молодь дуже серйозно і відповідально відноситься до підготовки і проведенню таборів. В таборі діти можуть розкрити та розвинути свої дари і таланти, знайти нових друзів, ще більше пізнати Божу любов, і з дитячих років присвятити своє життя Богові. Цього року в таборі було приблизно 70 дітей. Ми пережили особливе Боже благословіння, відчули керівництво IMG 1747Духа Святого. Діти могли гарно відпочити на лоні природи, слухати Біблійні уроки, бути на Богослужіннях і приймати активну участь, грати в різні ігри, конкурси, купатися в озері і смачно їсти та дихати свіжим гірським повітрям. Все це сприяє дітям в невимушеній обстановці спілкуватися з християнами і закріпляти ті істини, які вони отримали на уроках протягом року. Особливим і надто радісним було, коли на одному із вечірніх Богослужіннь вийшло на покаяння приблизно 25 дітей різного віку, які свідомо віддали свої серця Ісусу Христу. Слава за це тільки Йому!

 

Отже, підводячи підсумок ми бачимо, що завдання відділу дитячого служіння багатогранне і різнопланове. До нього входить:

        • участь в Церковному дитячому хорі
• приймають участь в оркестрі
• проводять літні табори відпочинкуIMG2
• різноманітні поїздки та екскурсії
• Біблійні уроки спрямовані на знайомство та спілкування з живим Богом.
• Різні інші заходи, спрямовані на знайомство та спілкування з дітьми.

Недільна школа - це прекрасна можливість говорити про Христа і проявляти любов Божу на ділі, як для зрілих християн, так і для дітей. Спасибі вчителям нашої Недільної школи, що вони навчають дітей не тільки теоретичним знанням, але і вмінню застосовувати ці знання в житті.

Подяка Богові за Його підтримку, ведення і Його численні благословення!
Батьки, моліться за дітей, за працю нашої Недільної школи та за всіх її працівників!
 
З повагою до вас усіх,
Ваш брат у Христі, Директор Недільної школи
Колодрівський Дмитро Васильович
IMG 4329

IMG 1800W